Stiri
PMB ridica masinile parcate neregulamentar din 26 august 2019

PMB ridica masinile parcate neregulamentar din 26 august 2019

Incepand de luni 26 august 2019 intra in vigoare HCGMB ce prevede ca se vor ridica masinile parcate neregulamentar pe marile artere din Bucuresti. Sunt vizate doar masinile care blocheaza circulatia autivehiculelor de utilitate publica: pompieri, salvare, politie, deszapezire, salubritate sau transport public. De asemenea si cele care blocheaza accesul in spitale, scoli si institutii publice vor fi ridicate.

Masura ridicarii masinilor parcate neregulamentar care incurca circulatia nu este chiar noua, ea fiind pusa in practica neuniform in Bucuresti. Dupa oprirea totala a ridicarii masinilor in capitala prima care a inceput sa ridice masinile a fost Primaria Sectorului 3, urmata si de alte sectoare.

Care sunt costurile recuperarii masinilor?

Proprietarii masinilor ridicate isi vor putea recupera autoturismele dupa achitarea unor serviciilor, in suma de minim 500 lei compusa din:

  • tariful de ridicare – 200 lei pentru vehicule cu masa pana in 5 tone sau 270 lei pentru vehicule cu masa peste 5 tone
  • tariful de transport – 150 lei pana in 5 tone sau 200 lei pentru auto cu masa maxima autorizata peste 5 tone
  • tariful de depozitare – 150 lei pe zi, calculat din data si ora depozitarii, pentru intervale de 24 ore nefractionate

Eliberarea autoturismului se va afce doar proprietarului sau utilizatorului legal al acestuia in baza certificatului de inmatriculare si doar dupa achitarea tuturor tarifelor. Perioada maxima de depozitare este de 1 an. In situatia in care nu se prezinta nimeni pentru recuperarea autovehicului operatorul va instiinta Politia Locala. Dupa aceea se va aplica legea 421/2002 privind vehiculele abandonate pe domeniul public/privat al statului sau unitatilor administrativ-teritoriale.

Cine ridica masinile parcate neregulamentar?

Serviciile de ridicare, transport, depozitare si apoi eliberare autoturisme vor fi prestate de Compania Managementul Transportului Bucuresti, detinuta de PMB. Activitatea este considerata serviciu publice si desfasoara 24/24. Transportatrea masinilor ridicate se face cu platforme auto care asigura ridicarea completa.

Ridicarea unei masini parcate neregulamenta se dispune de catre agenti ai Brigazii de Politie Rutiera sau ai Politiei Locale. Agentul constatator va inregistra foto sau video autoturismul parcat neregulamentar si va face mentiunea in procesul-verbal.

In situatia in care in vehiculul ce urmeaza a fi ridicat este observata prezenta vreunei persoane masura nu se dispune sau nu se pune in executare.

De unde va recuperati masinile ridicate?

Masinile ridicate de Compania Managementul Transportului Bucuresti vor fi depozitate in 2 locatii:

  • Bulevardul Timisoara nr. 161- 163, Sector 6
  • Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str. Drumul Jilavei nr. 113), Sector 4

Ambele locatii vor functiona in regim 24/24, astfel ca cei afectati de masura de ridicare a autovehiculelor sa-si poata recupera masinile la orice ora. Bineinteles, in conditiile enuntate mai sus (doar proprietar, utilizator) si dupa achitarea tarifelor.

Cum afli unde este depozitata masina ridicata?

Daca ati parcat neregulamentar si aveti neplacuta surpriza sa nu va mai gasiti masina nu va ganditi ca ar fi furata. Trebuie sa sunati la Politie (locala sau Rutiera) pentru a afla in care din cele doua spatii este depozitata masina. Telefoanele sunt:

  • 021 9544 – Brigada de Politie Rutiera
  • 021 9752 – Politia Locala a Municipiului Bucuresti

Sursa foto: Mediafax
Sursa informatii: G4Media