Stiri
Se ridica masinile parcate neregulamentar. Din nou!

Se ridica masinile parcate neregulamentar. Din nou!

Masura ridicarii masinilor parcate neregulamentar a fost oprita doar temporar pana la modificarea legislatiei. Se pare ca acest moment a sosit, asa cum ne anunta Directia Rutiera a Politiei Romane, prin comisarul sef Florentin Bracea: din nou se ridica masinile parcate neregulamentar.

Care este procedura prin care se ridica masinile?

Ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe carosabil se va face de catre un serviciu al Primariei in urma unei cereri a Politiei Rutiere. Ridicarea va avea loc dupa aplicarea sanctiunii legale corespunzatoare de catre un agent de politie.

In prezent procedura este reglementata la nivel general, urmand sa fie implemnetata de fiecare primarie in parte. Cel mai probabil vor urma consultari pentru stabilirea modului de implementare a noilor reglementari. Apoi va urma adoptarea regulamentelor locale specifice.

Comisarul Sef al Directiei Rutiere a Politiei Romane a precizat ca masura ridicarii ar trebui privita ca una suplimentara. In primul rand ar trebui sanctionata oprirea si stationarea neregulamentara, ridicarea ar trebui sa se intample atunci cand exista o problema care nu se poate rezolva altfel.

Masura ridicarii se suspenda sau nu se dispune in cazul in care este observata prezenta vreunei persoane in vehicul. Aceeasi masura care se va extinde si in cazul animalelor – „Daca in masina este un caine, probabil nu o ridicam”, ne informeaza comisarul sef Florin Bracea.

Masinile astfel ridicate vor fi depozitate in locuri special amenajate, iar transportatrea acestora se va face in conditii de siguranta. Ridicarea vehiculului se dispune in scris, in 3 exemplare: pentru Politia Rutiera, pentru serviciul local al Primariei si pentru proprietarul masinii ori conducatorul auto.

Care sunt celelalte modificari in regulamentul de circulatie?

Este interzisa oprirea voluntara a autoturismelor pe pistele de biciclete si pietoni, dar si pe trotuar. Exceptie fcae cazul in care sunt prevazute locuri special amenajate de administratorul drumului, marcate si semnalizate.

Apar noutati si pentru circulatia bicicletelor pe drumurile publice. Acestea vor trebui dotate cu sistem de avertizare sonora si echipate cu lumini pe timp de noapte (de culoare alba/galbena in partea din fata si rosie in partea din spate + 1 dispozitiv reflectorizant). O alta noutate este distanta laterala recomandata de 1,5 metri pentru efectuarea manevrei de depasire a biciletelor in mers.